Favoriet

Melktechniek

Nieuwe Delaval E100 buitenmelker

Delaval introduceert in navolging van de E300 nu een nieuwe E100 draaistal. De buitenmelker draait intussen in België, de tweede wordt nu geïnstalleerd in Nederland.

De nieuwe draaistal van Delaval is onder meer uitgerust met het zogeheten principe FastLane. Dat moet ervoor zorgen dat koeien snel op- en af kunnen lopen. Het zogenoemde ComfortBail omvat de automatisering, de afnamecilinder en het spoelen dat geïntegreerd is in de constructie aan de bovenkant van de carrousel.

Evanza melkstellen

De E100 is voorzien van de in 2018 geïntroduceerde Evanza melkstellen. Het patroon in zo’n melkstel bevat een driehoekige tepelvoering en de pulsatieruimte. Door de tepelvoering een kwart slag te draaien komt het patroon los en kun je hem uit de tepelbeker trekken om vervolgens een nieuw patroon in de beker te klikken. Daardoor zou je drie keer zo snel kunnen werken.

Met de Cockpit heeft de melker de mogelijkheid het melkproces te besturen en te controleren. Op het touchscreen kunnen alle koeien individueel in de gaten worden gehouden. Met het managementsysteem DelPro kan het gehele systeem ook via een applicatie op de telefoon worden aangestuurd. Optioneel is de TSR sprayrobot. Daarmee wordt de nabehandeling uitgevoerd en kan, volgens Delaval, een 50-stands E100 door één persoon worden bediend.

Gerelateerde artikelen