Favoriet

Bedrijven

20 procent melkveehouders wil investeren in stal

Van de Nederlandse melkveehouders heeft bijna twintig procent plannen voor een investering in de stal. Dat blijkt uit cijfers van AgriDirect op basis van informatie van 4.000 bedrijven.

Tien procent geeft aan de bestaande stal te renoveren, ongeveer zeven procent gaat voor een nieuwe stal. Van de Nederlandse melkveehouders wil ongeveerd drie procent de stal verduurzamen.

Dak, stalvloer en stalinrichting

Als het gaat om renoveren en verduurzamen zegt 40 procent het dak te willen vernieuwen. 32 geeft aan te willen investeren in de stalvloer. Eveneens 32 procent zegt de stalinrichting te willen vernieuwen. Bij acht procent staat een investering in de gevel op de verlanglijst. Bij het beantwoorden van de vragen over renoveren en verduurzamen was het mogelijk meerdere antwoorden in te vullen.

AgriDirect heeft daarnaast gevraagd wanneer de investeringen gaan plaatsvinden. Tien procent zegt de opdracht al getekend te hebben. 17,6 procent wil in de tweede helft van 2021 investeren. 22 procent schuift het door naar volgend jaar. Voor 8,5 procent staat er in 2023 een investering op het programma. En 29 procent heeft nog geen tijdsplanning. (AgriDirect)

Gerelateerde artikelen