Favoriet

Voederwinning

Nieuwe maaiers van Fendt en Fella

Fella en Fendt vernieuwen de 3 meter brede frontmaaier met pendelbok en de vlindermaaier zonder kneuzer. De maaiers maken gebruik van de nieuwe maaibalk met tandwielaandrijving.

De nieuwe frontmaaier maait 3,10 meter breed en is verkrijgbaar met en zonder kneuzer. Bij Fendt heet het model Slicer 310 F. Bij Fella heet dezelfde maaier – maar in Fella-kleuren – Ramos 3160 FP. Met kneuzer krijgen beide maaiers de toevoeging KC. De aanbouwbok is voor beide varianten aangepast aan het zwaartepunt en om de maaiers zo docht mogelijk op de trekker te bouwen.

De maaier heeft de voor Fella bekende grote maaischijven (zes in totaal). Snelwissel is standaard. De zijaandrijving via een zeskantige as en afzonderlijke maai-elementen heeft plaatsgemaakt voor tandwielaandrijving zoals die ook al in de TLX-achtermaaiers en FQ-frontmaaiers wordt gebruikt.

Vlindermaaier

Ook introduceren Fendt en Fella twee modellen vlindermaaiers zonder kneuzer. Deze zijn eveneens voorzien van een tandwielaangedreven maaibalk. De maaiers maaien maximaal 8,60 en 9,60 meter breed. Bij Fendt heten de maaiers Slicer 860 en 960, bij Fella is dat Ramos 8612 TL en 9614 TL. De verwachting is dat zowel de front- als vlindermaaiers er ook als Massey Ferguson komen.

Gerelateerde artikelen