Favoriet

Voederwinning

Nieuwe Krone EasyWrap 165 T wikkelaar

De Duitse machinefabrikant Krone introduceert de EasyWrap 165 T. De wikkelaar kan balen met een diameter van 100 tot 165 cm aan en vraagt een hydrauliekopbrengst van 40 l/min bij 200 bar.

De nieuwe wikkelaar is geschikt voor balen met een gewicht tot 1.650 kg. Met 40 omwenteling per minuut wordt de baal van wikkelfolie voorzien. De machine wordt met behulp van een zwenkbare aanbouwbok aangekoppeld. Door een smalle dissel en compacte bouw zou de chauffeur goed zicht hebben op de wikkelunit. De dissel is kan hydraulisch zwenken. Optioneel kan de dissel worden uitgerust met opbergruimte waarin 10 extra rollen folie meegenomen kunnen worden.

Rijdend balen afleggen

De arm die de baal op de wikkeltafel legt kan zonder gereedschap aangepast worden aan de baalgroottes. De EasyWrap kan een baal oppakken zonder de gewikkelde baal af te leggen. De baal op de wikkeltafel wordt op de plek gehouden door vier geleidingsrollen aan de zijkanten. Er wordt gewikkeld met 750 mm brede folie met een voorstretch van 55 of 70 procent. Het aantal lagen folie wordt ingesteld op de terminal in de cabine. De baal kan al rijdende worden afgelegd. De wikkeltafel kantelt dan naar achteren om de baal af te leggen. Een valmat beschermt de folie tegen beschadiging.

Gerelateerde artikelen