Favoriet

Voederwinning

Krone introduceert drie nieuwe Swadro harken

Krone voegt drie één-elementsharken toe aan het assortiment cirkelharken. Dit zijn de Swadro S 380, Swadro S 420 en Swadro S 460.

De werkbreedte van de Swadro S 380 is 3,8 meter, die van de Swadro S 420 4,2 meter en van de Swadro S 460 4,6 meter. De Swadro S 380 heeft tien tandarmen, de andere harken hebben er dertien.

Lagere voorasbelasting

De harken zijn uitgerust met de cat. II bok. Dankzij deze bok is de hefarm-aankoppeling mogelijk in twee posities. Volgens Krone vermindert de korte aanbouwpositie de voorasbelasting met tien procent. Hierdoor is er minder hefkracht nodig en zijn de harken ook geschikt voor kleine en lichte trekkers. Voor de Swadro S 380 is een vermogen van minimaal 22,75 kW (31 pk) nodig, voor de andere twee 36,7 kW (50 pk).

Volgens Krone zijn de nieuwe harken eenvoudig in bediening door het handmatig of optioneel hydraulisch inklapbare en verstelbare zwaddoek. Daarnaast is de rotorhoogte nauwkeurig instelbaar door de nieuwe mechanische hoogteverstelling. Optioneel is een elektrische hoogteverstelling die bediend wordt vanuit de cabine.

Gerelateerde artikelen