Favoriet

Transport

Claas rust telescoopladers uit met dubbelmotor

Machinebouwer Claas voorziet de Scorpion telescoopladers in de lagere en middelste vermogensklassen van een dubbelmotor. De nieuwe aandrijving kennen we van de Jaguar hakselaars.

De Varipower 2 dubbelmotor vervangt de Varipower aandrijving in de modellen Scorpion 741, 736, 635, 1033 en 732. De nieuwe aandrijving bestaat uit twee hydrostatische motoren die in een behuizing zijn ondergebracht. Het draaibereik van beide motoren bedraagt maximaal 23 graden, waarbij de twee aandrijvingen door een gemeenschappelijke verstelunit worden aangestuurd. De chauffeur drie snelheidsbereiken instellen: van 0 tot 15 km/h, 0 tot 30 km/h en 0 tot 40 km/h. Een maximumsnelheid van 40 km/h is standaard.

Nieuwe camera’s

Alle Scorpion modellen kunnen geleverd worden met twee nieuwe Claas camera’s. De camera’s worden beschermd door een nieuwe houder. De camerabeelden zijn op een apart display in de cabine te zien. Wanneer achteruit wordt gereden, wordt automatisch overgeschakeld naar de camera aan de achterzijde. De in de camerabehuizing ondergebrachte verwarming voorkomt dat bij lage temperaturen of regen de lens bevriest of beslaat.

Om handmatig laadcycli te tellen is een nieuwe, viercijferige teller beschikbaar die dichtbij de joystick wordt aangebracht. Ook nieuw zijn onder meer een led-zwaailicht en automatisch terugkerende richtingaanwijzers.