Favoriet

Beurs

ATH 2022: Strautmann breidt Magnon-serie naar beneden uit

Op de stand van Strautmann-importeur Zonna is de nieuwe Magnon 8-450 CFS te zien. De rotor en laadruimte zijn iets smaller dan de Magnon-modellen die nu vier jaar op de markt zijn.

Op de stand van Strautmann-importeur Zonna is de nieuwe Magnon 8-450 CFS te zien. De rotor en laadruimte zijn iets smaller dan de Magnon-modellen die nu vier jaar op de markt zijn.

De aanvulling op het Magnon-gamma bestaat uit de 8-370, 8-410 en 8-450 waarbij de laatste drie cijfers een indicatie is voor het laadvolume – respectievelijk ca. 37, 41 en 45 kuub. De pick-up-breedte is net als de grotere modellen 2,25 breed en voorzien van flexibele tanden, wat Strautmann de Flex-Load-Pickup noemt. De CFS-rol achter de pick-up is gelijk. De ongestuurde opraper is nu mechanisch aangedreven in plaats van hydraulisch bij de grotere modellen. De rotor is zo’n 15 centimeter smaller dan op de grotere modellen. Deze rotor met een diameter van 850 mm is afkomstig uit de Giga-Vitesse 02-serie. Dankzij 44 messen is de theoretische snijlengte nog steeds 35 mm.

Enige verschil met de reeds bestaande modellen is dat de pick-up mechanisch aangedreven is in plaats van hydraulisch.

Smallere laadruimte

De Magnon 8-serie heeft een 15 centimeter smallere laadruimte dan de grotere modellen (225 om 240 cm) . De breedte van de laadruimte is namelijk aangepast op de breedte van de snijrotor. Bij gelijk volume zijn de nieuwe modellen dus wat langer. De vier bodemkettingen met dubbele meenemers zijn voorzien van de standaard kettingschakels in plaats van de slijtvastere platte variant in de zwaardere modellen. De Magnon 8-serie is bij gelijke inhoud circa 10.000 euro goedkoper dan de zwaardere modellen.

De laadbak is 15 centimeter smaller dan de zware Magnon-modellen.