Favoriet

Voederwinning

Nieuwe rotorinvoer Krone snijdt korter

Krone vernieuwt de RX- en ZX-serie opraapwagens. Ze krijgen een nieuw design en nieuwe invoer, die kortere snijlengtes mogelijk maakt.

Krone vernieuwt de RX- en ZX-serie opraapwagens. Ze krijgen een nieuw design en nieuwe invoer, die kortere snijlengtes mogelijk maakt.

Zowel de RX- als ZX-serie bestaan uit drie modellen. De RX 330, 370 en 400 hebben een inhoud van 33, 37 en 40 m³, waar de ZX 430, 470 en 560 een inhoud hebben 43, 47 en 56 kuub. Alleen de kleinste RX 330 heeft geen beweegbare voorwand, de rest wel. Grootste vernieuwing is de nieuwe Optigrass-rotorinvoer, die optioneel tot 28 mm kort kan snijden met 54 messen. Standaard wordt op beide series de Optigrass 37 gemonteerd, die het gras op een theoretische snijlengte van 37 mm snijdt. In dat geval zijn er 40 messen in de invoer gemonteerd. Om te voorkomen dat aan de zijkanten het gras – ongesneden – langs de rotor glipt is er aan de buitenkant van de rotor nu een vijzelvorm die het gras terug naar het midden dwingt. Het resultaat is een homogener gesneden product.


Powerbandaandrijving

Nieuw op de RX is de powerbandaandrijving, die voorheen ook al op de ZX-serie werd gebruikt. Deze is beter in staat om klappen in de aandrijving (bijvoorbeeld bij een flinke dot in het gras) op te vangen. Door de poelies om te wisselen vraagt de wagen iets minder vermogen en kan er een kleinere trekker voor. De curvebaanloze pick-up meet voor beide series 213 cm breed en is hydraulisch aangedreven. Grootste verschil tussen de RX en ZX blijft de bakbreedte die voor de RX 225 cm is en voor de grotere ZX 240 cm. Een slankere dissel maakt korter draaien mogelijk en verbeterd het zicht op de pick-up. Optioneel is een elektronisch stuursysteem leverbaar waarbij de stuurstang geheel achterwege kan blijven.