Claas Axion 800 in nieuwe Mia en Vamil

Door het AgentschapNL is de Claas Axion 800 opgenomen in de lijst van Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Daarmee is de trekkerserie de eerste die in aanmerking komt voor Vamil/Mia 2013. Dat meldt Kamps de Wild.

Op de SIMA 2013 introduceerde Claas de nieuwe Axion 800 serie met vermogens van 146 tot 200 kW. Dit is de eerste trekkerserie met een TIER 4 final motor. De Axion 800 is uitgerust met een 6,7 liter FPT motor met een Diesel Oxidatie Katalysator (DOC) en SCR. Daardoor voldoet de motor aan de Stage 4 eisen. Die eisen zijn de voornaamste om in aanmerking te komen voor opname in de lijst van Mia en Vamil.

Concreet betekent het dat er een eenmalige Mia afschrijvingsmogelijkheid is. Dat is 13,5 procent van de aanschafwaarde van de trekker in het jaar van aanschaf. Verder is er de variabele afschrijving (Vamil) van 75 procent van de aanschafwaarde.

325_resize

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.