Horsch komt met ‘Nederlandse’ spuit

Horsch, de Duitse fabrikant die vooral bekend is van brede grondbewerkingswerktuigen, heeft een getrokken spuitmachinelijn ontwikkeld met tankinhouden van 4.000 en 5.000 liter en boombreedtes tot 42 meter. Met die specificaties lijkt de Horsch Leeb LT een interessante machine voor de Nederlandse markt.

De machine wordt in drie verschillende uitrustingsniveaus geleverd: de ECO, de CCS en de CCS Pro version. Alledrie de varianten zijn echter uitgerust met BoomControl dat de bomen buitengewoon stil houdt. Voor deze techniek, die werkt volgens het idee van een klerenhanger en die Horsch ook toepast bij zijn andere spuitmachines, ontving Horsch in 2013 een zilveren medaille.

Eigen gyroscoop

De spuit is uitgerust met een hydraulisch aangedreven pomp met een maximale opbrengst van 600 l/min. Als optie wordt de machine geleverd met een gestuurde as die werkt met een eigen gyroscoop die reageert op de hoek van de trekker ten opzichte van de spuit.

1015 lm horsch

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.