Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Digitaal instructieprogramma Lemken

Voor haar wentelploegen presenteert Lemken een audiovisueel instructieprogramma. De zeven belangrijkste afstellingen van de trekker en de ploeg worden stapsgewijs uitgelegd. Een driedimensionale simulatie van Optiquick kan de gebruiker zelf uitproberen hoe een verandering van verschillende parameters de combinatie beïnvloedt.

Lemken presenteert een audiovisueel instructieprogramma voor wentelploegen. De zeven belangrijkste afstellingen van de trekker en de ploeg worden stapsgewijs uitgelegd. Een driedimensionale simulatie van Optiquick kan de gebruiker zelf uitproberen hoe een verandering van verschillende parameters de combinatie beïnvloedt.

Het programma laat de effecten zien van verschillende spoorbreedtes en toont tevens de voordelen van een lage bandenspanning. Daarnaast wordt getoond hoe de juiste lengte van de trekstang-as bepaald wordt.

De spindels van de ploeg, waarmee de eerste schaarbreedte en de treklijn worden afgesteld, kunnen in Optiquick met de muis bediend worden. Ook de werkbreedte kan tijdens het virtuele ploegen gewijzigd worden. Als er in- of uitgezoomd wordt, is de hele combinatie op het beeldscherm te zien. Daarbij is er door de transparante weergave van de trekker altijd vrij zicht op de door lijnen weergegeven geometrie van de driepuntshefinrichting. Een groene weergave signaleert de juiste eerste schaarbreedte, terwijl pijlen de verandering in zijdelingse trek op de trekker symboliseren. De gebruiker kan de afbeelding op elk moment naar wens veranderen door kantelen, draaien, verplaatsen of zoomen.

LEMKEN_Optiquick3_en (2)

Het programma is via de volgende link te downloaden: https://books.lemken.com/agrotraining/optiquick.zip