Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Imants 46, de nieuwe spitmachine

Imants komt met een nieuwe serie spitmachines: de Imants 46. De machine is ontwikkeld voor de middelzware tot zware kleigrond, maar kan met andere spitarmen ook lichtere grondsoorten bewerken. De spitmachine biedt de mogelijkheid om de diepe grondbewerking, zaaibedbereiding en het zaaien in 1 werkgang uit te voeren onder verschillende omstandigheden.

De Imants 46 bestaat uit een aangedreven roterende spitas die men naar eigen keuze kan configureren. Hiermee word de hoofdgrondbewerking gedaan. De aandrijving van de machine is vergelijkbaar met de vorig jaar geïntroduceerde 48SX serie. Dit gebeurt met een eenzijdige aandrijving door middel van een tandwielkast.

Voor deze spitmachine zijn er diverse aanbouwmogelijkheden waaronder een pakkerwals voor bijvoorbeeld winterwerk of een 3-puntshef voor het koppelen van bijvoorbeeld een rotorkopeg of frees.

De werkdiepte is te variëren van 15 tot 35 cm. De standaard werkbreedte is 3 of 3,5 meter en de maximale rijsnelheid is 5 km/h.

Eenvoudig kunnen spadebeugels verwisseld worden. Voor natte, droge, harde en plakkerige omstandigheden is er altijd een configuratie. Grote hoeveelheden organische massa als stro en loof verstoort de machine niet.

Gerelateerde artikelen