Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Blog

Winter 2015

Het jaar 2015 is al weer minimaal 6 weken oud. En daar gaan we weer. Banden….

Het jaar 2015 is al weer zes weken oud. En daar gaan we weer. Banden….

Elk jaar is het weer hetzelfde. Wat moeten we doen betreffende de keuze van banden bij aankoop van nieuwe machines en trekkers? Keuze genoeg, je wordt er soms moe van. Er zijn verschillende afmetingen en profielen leverbaar. En dan praten we even voor het gemak maar niet over de verschillende producenten. Maar wat willen we eigenlijk? Natuurlijk: een lange levensduur, geen bodemverdichting, comfortabel op het land en vooral op de weg, mooi breed, diameter groot genoeg, weinig beschadiging van de graszoden, grip, agressieve nokken voor grip op het bouwland, zo groot mogelijke voetprint en een lage bandenspanning. Oh ja,  vooral: het mag niet veel kosten!

Banden worden dan misschien wel een sluitpost. Maar banden hebben niet het eeuwige leven. Eens komt de tijd dat ze afgestoten worden. En dan is het van belang dat we dat met een tevreden gevoel doen. Zo van: ‘Daar gaan ze, maar ze hebben hun werk voor me gedaan, de kost verdient’. Maar helaas; maar blijkt dan toch “Goedkoop is Duurkoop”.

Natuurlijk, alle waar naar zijn geld. Degelijkheid en betrouwbaarheid is van groot belang voor onze moderne bedrijfsvoering. Vertrouwen in het product speelt daarbij een belangrijke rol. Oriënteren op de markt is in ieder belangrijk. Leg plussen en minnen naast elkaar. En dan komt als laatste ook nog eens het gunnen van de handel aan een al dan niet bekende leverancier.

Ondertussen is het mestseizoen is aangebroken. Nog even en we gaan het land weer op met trekkers en de zaaimachines. Als het weer meewerkt tenminste. Zoals het er nu naar uitziet moeten we nog even geduld moeten hebben en kunnen we de schuurdeuren dicht laten. Dat geeft ons in ieder geval voldoende tijd om nog eens na te denken over de banden die we dit jaar nodig denken te hebben.