Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Agritechnica 2015: Nieuwe Visser-stortbak breekt met verleden

Inschuurfabrikant Visser toont op Agritechnica een nieuwe stortbak: de AL 2400 BK5. Opvallend is dat fabrikant de rollen van de rollenset aandrijft met afzonderlijke elektromotoren.

Inschuurfabrikant Visser toont op Agritechnica een nieuwe stortbak: de AL 2400 BK5. Opvallend is dat de rollen van de rollenset worden aangedreven met afzonderlijke elektromotoren.

Tot dusver hield de fabrikant altijd vast aan kettingen en tandwielen bij de aandrijving van de rollenset. Maar bij de AL 2400 BK5 is elke rol uitgerust met een eigen elektromotor. Dat is een dure optie, maar vereenvoudigt het wisselen van de rollen enorm. Overigens geeft de fabrikant aan dat het ook nog de oude ketting-tandwieloverbrenging blijft leveren.

De aandrijving met de afzonderlijke motoren stelt de fabrikant daarnaast in staat om de rollen te reinigen door ze af en toe korte tijd op een heel hoog toerental te laten draaien.

Inrijbreedte

De nieuwe stortbak heeft een bodemmat van 2,40 meter breed en een inrijbreedte van 3,40 meter. Bijzonder is verder dat de rollenset dan weer 2,60 breed is. Visser kan de machine met verschillende rollensets leveren: ‘poly-urethaanspiraalrollen, stalen spiraalrollen, maar ook gladde stalen rollen.

De nieuwe bak is vanaf het seizoen 2016-2017 leverbaar.