Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Efficiënter door aardappelrooien in kisten. Een goed idee?

“Het zou mooi zijn als meer mensen meedenken en aangeven waar het systeem zijn beperkingen kent en waar het anders moet.” Dat zegt Ap Niemantsverdriet over een nieuw oogstconcept voor het rooien van aardappelen. De kuubskist speelt een grote rol.

In de maartuitgave van vakblad LandbouwMechanisatie vertelt Niemantsverdriet over het ‘kont-tegen-kont’ oogstconcept. Daarbij rooit een rooier via een kistenvuller in de kisten. De overlaadwagen neemt die kisten middels een bewegende bodem over tijdens het rooien. Hij brengt ze naar de wegtransportwagen die op de kopakker staat te wachten. Die brengt de kisten op hoge snelheid naar het erf waar ze met de heftruck worden gelost.

Meedenken en aangeven waar het systeem eventueel aangepast kan worden? Of denk je dat het systeem nooit de eindstreep gaat halen? Of ga je nog een stap verder en denk je aan toepassingen op je eigen bedrijf? Discussieer mee! Laat een reactie achter (onderaan deze pagina) of stuur een mail naar redactie@landbouwmechanisatie.nl.

Meer informatie over automatisch overladen, de kuubskisten en het oogstsysteem van Ap Niemantsverdriet is te lezen in het maartnummer van vakblad LandbouwMechanisatie.

Gerelateerde artikelen