Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Landbouwverkeer Zeelandbrug blijft ook in 2019

Landbouwverkeer kan ook in 2019 gebruik blijven maken van de Zeelandbrug. In juni 2017 startte een pilot voor een begeleid konvooi over de brug, inmiddels zijn er ruim 100 oversteken geweest. Dat meldt Cumela Nederland.`

Landbouwverkeer kan ook in 2019 gebruik blijven maken van de Zeelandbrug. In juni 2017 startte een pilot voor een begeleid konvooi over de brug, inmiddels zijn er ruim 100 oversteken geweest. Dat meldt Cumela Nederland.

LandbouwMechanisatie tijdens de Zomertour van 2017 mee met het allereerste konvooi. Nu er meer dan 100 zijn geweest, vindt de provincie Zeeland samen met Cumela en ZLTO dat de openstelling van de brug in de behoefte voorziet.

Volgend kalenderjaar gaat de snelheid voor autoverkeer op de Zeelandbrug terug van 100 naar 80 kilometer per uur. Als vervolgens de kentekenplicht voor landbouwverkeer wordt ingevoerd waardoor de snelheid van trekkers en werktuigen legaal naar 40 kilometer per uur worden verhoogd, wil Rijkswaterstaat de mogelijkheden voor openstelling van de hoofdrijbaan op de Oosterscheldekering voor landbouwverkeer onderzoeken. (Cumela Nederland)

Deze afbeelding is een still uit de Zomertour video van 2017. Redacteuren Chris Vlaanderen en Jasper Lentz reden toen door België en het zuiden van Nederland in een Fendt 1050.

Gerelateerde artikelen