Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Ropa Keiler 2 Classic aardappelrooier krijgt dubbele bunker voor krielaardappelen

De tweerijige Ropa Keiler 2 Classic aardappelrooier krijgt nu een dubbele bunker. Dat moet ervoor zorgen dat de aardappelen al op de rooier gesorteerd kunnen worden.

De tweerijige Ropa Keiler 2 Classic aardappelrooier krijgt nu een dubbele bunker. Dat moet ervoor zorgen dat krielaardappelen al op de rooier automatisch gesorteerd kunnen worden.

Vier rollen waarvan de afstand 25 tot 40 mm traploos ingesteld kan worden, halen de kleine aardappelen uit de gewasstroom en brengen ze naar een apart deel van de bunker. De separatierollen zijn na de leestafel, waar zo’n acht mensen aan kunnen werken, gemonteerd. De aardappelen kunnen dan ook in aparte kiepers of kisten afgevoerd worden.

Door die aardappelen meteen af te voeren kun je als akkerbouwer geld besparen, meent Ropa. Je hoeft ze immers niet op te slaan. De 8,5 ton bunker is verdeeld in een 6,3 en een 2,1 bunker. De loshoogte bedraagt 4,20 meter. De eerste Ropa Keiler 2 Classic met dubbele bunker draait bij het Duitse BüSta Dienstleistungs- und Handels GmbH & Co in Luckau. Een biologische bedrijf met 500 ha bouwland en 100 ha aardappelen. Het verkoopt de krielaardappelen zelf.

Gerelateerde artikelen