Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Nieuwe John Deere hakselaars in 9000-serie

Machinebouwer John Deere heeft deze week twee nieuwe hakselaars in de 9000-serie gepresenteerd. Met de toevoeging van de 9500 en de 9600 heeft de fabrikant naar eigen zeggen de serie voltooid.

Beide hakselaars hebben een 18 liter zescilinder John Deere motor met een vermogen van respectievelijk 700 en 750 pk. De motoren zijn uitgerust met HarvestMotion Plus. Met dat systeem wordt bij het hakselen het meest efficiënt gewerkt met een motortoerental van 1.500. Het maximale vermogen van beide machines ligt met 766 en 787 pk overigens een stukje hoger.

Nieuwe pijp

Qua uiterlijk valt op dat de 9500 en 9600 een nieuwe lospijp hebben. Dat is een samenvoeging van de opties die er voorheen waren, namelijk een pijp met een kleine knik of een krommende lospijp. De nieuwe is een combinatie van beiden en is ook te herkennen aan de zwarte beschermkap over de leidingen aan de zijkant.

De opties die te verkrijgen zijn op de nieuwe hakselaars zijn onder meer de HarvestLab 3000 NIR sensor voor het real-time meten van onder meer opbrengst en vochtgehaltes. De NIR sensor maakt ook het zogeheten AutoLOC mogelijk waarmee de haksellengte en de dosering van kuiladditieven op basis van drogestofgehalte automatisch wordt aangepast.