Stram stenentrommel voor mini-shovel

Werktuigenfabrikant Stram Techniek uit Hardinxveld-Giessendam toonde op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg een nieuwe stenentrommel, de ST-850. Het werktuig neemt de tijdrovende klus van het schoonschrapen van oude stenen uit handen.

De stenentrommel is geschikt voor mini-shovels vanaf 900 kg en daardoor zeer geschikt voor hoveniers. De aankoppeldelen van de trommel zijn aanpasbaar aan alle shovelmerken. Een drukbegrenzing op de trommel regelt de oliedruk, die bij verschillende merken varieert. De trommel draait hierdoor met een snelheid waarbij de stenen niet kapot gaan. De drukbegrenzing dient ook als veiligheidssysteem. Zodra er materialen de trommel blokkeren en de begrenzing teveel weerstand krijgt, dan stopt de trommel met draaien.

Optimale vorm

De trommel laadt ongeveer één vierkante meter stenen per keer. Het maximaal te laden gewicht bedraagt 340 kg. De Stram trommel heeft een diameter van 85 cm. Bij een grotere diameter wordt de val te groot en vallen de stenen kapot. De vorm van de trommel loopt taps naar binnen. De stenen hopen zich hierdoor niet op, aldus de fabrikant.

DSC_4530

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.