Favoriet

Onkruidbestrijding

Gladheid bestrijden met grassappen

Onder de naam ‘Grass2Gritt’ onderzoekt Provincie Noord-Holland of grassappen bruikbaar zijn voor het bestrijden van gladheid. De grassappen zijn afkomstig uit gemaaid bermgras en vormen de basis voor pekelwater.

Onder de naam ‘Grass2Gritt’ onderzoekt Provincie Noord-Holland of grassappen bruikbaar zijn voor het bestrijden van gladheid. De grassappen zijn afkomstig uit gemaaid bermgras en vormen de basis voor pekelwater.

Door het gemaaide bermgras uit te persen houd je grasvezels en -sappen over. De grassappen bestaan voor een deel uit zouten. Dit percentage is te laag voor de gladheidsbestrijding, maar het grassap dient wel als basis voor pekelwater. Voordeel hiervan is dat je minder zout hoeft toe te voegen.

De grasvezels worden gedroogd en versnipperd. Daarna maken ze er bioplastic van, waarvan je bijvoorbeeld verkeersborden en paaltjes kunt maken.

Samenwerking

Niet alleen Provincie Noord-Holland is met dit project bezig. Ook Schuitemaker, Sustainable Tree Systems, J. van Bodegom en Zn. en Van Gelder Groep werken mee aan het project.