Favoriet

Maaien

Nieuwe Amazone-frontmaaier met klepeldek

De Duitse fabrikant Amazone introduceert een nieuwe frontmaaier met klepeldek, de Profihopper 1500 SmartLine. De machine heeft een werkbreedte van 1,50 meter.

De Yanmar-dieselmotor heeft een vermogen van 33,5 kW (45,6 pk) en voldoet aan de Stage V emissie-eisen. De brandstoftank heeft een inhoud van 50 liter. De wielen worden hydrostatisch aangedreven. De vierwielaandrijving schakelt automatisch in zodra de voorwielen slippen. Vooruit rijdt de machine maximaal 20 km/h. Via de ‘cruise-control’ kun je de rijsnelheid vastzetten.

Verticuteren

Onder het maaidek zitten 88 klepels in vier rijen op de as. Tijdens het maaien draait de klepelas zo’n 3.400 toeren per minuut. De maaihoogte stel je traploos in. Tijdens het maaien kun je maximaal 10 km/h rijden. Hierdoor kun je volgens de fabrikant ongeveer 15.000 m² per uur maaien.

De frontmaaier maait het gras, mulcht de resten en vangt het direct op. In de opvangbak past 1.100 liter aan grasresten. De bak kun je direct op een aanhanger of container lossen. De machine is namelijk voorzien van een hoogkiepsysteem waarmee je het gras op maximaal 2,5 hoogte kunt lossen. Onder het klepeldek kun je ook 44 verticuteermessen monteren. Ook is de maaier geschikt voor het opzuigen van bladeren, aldus de fabrikant.

De maaier is 3,4 meter lang, 1,8 meter breed en 2,2 meter breed. De Profihopper 1500 weegt 2.400 kg.

Gerelateerde artikelen