Favoriet

Maaien

Maairobots opladen met nieuw IPS-zonnepaneel

Independent Power Sources uit Velp (NB) introduceert de IPS-AM300 Solar, een zonnepaneel waarmee je maairobots kunt opladen. Dat is handig voor locaties waar geen stopcontact voor handen is. Het zonnepaneel laadt een 12 volt accu op. Een omvormer zet de elektriciteit om naar de juiste spanning die het laadstation van de maairobot nodig heeft.

De accu zorgt er ook voor dat de maairobot ’s nachts kan bijladen. Je kunt kiezen uit een lithiumion- of loodaccu. De maximale accucapaciteit is 200 Ah. Het zonnepaneel is 170 cm bij 104 cm bij 5 cm groot. Een omvormer zet de elektriciteit om naar een spanning van 18 tot 40 volt, afhankelijk van het type robotmaaier die je gebruikt.

Extra panelen

De fabrikant benadrukt dat je het systeem eenvoudig kunt uitbreiden. Zo is het aantal zonnepanelen afhankelijk van het type en het aantal robotmaaiers dat je gebruikt. Verder kun je ook extra zonnepanelen aansluiten om op bewolkte dagen toch voldoende elektriciteit op te wekken. Op zonnige dagen begrenst de lader dan de opbrengst tot het maximaal toelaatbare vermogen van 200 watt.

Powerbanks

Independent Power Sources bouwt ook draagbare powerbanks met een 230 volt omvormer. Met de powerbank kun je de accu’s van je gereedschap opladen of gereedschap tot 1000 watt, die voorzien zijn van een kabelaansluiting, van stroom voorzien. Deze powerbank kun je opladen via het stopcontact maar ook met behulp van een zonnepaneel. De spanning in de powerbank wordt dan echter opgeschroefd naar 230 volt. Een adapter naar het laadstation haalt de spanning vervolgens weer omlaag. Kortom, dit komt het energieverbruik niet ten goede. Daarom komt de fabrikant uit Velp nu met een variant die exact de spanning levert die het laadstation vraagt.

De IPS-AM300 is verkrijgbaar vanaf 950 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen