Veiligheidsvoerhekken van Spinder en De Boer worden groter

Als de koeien groter worden, worden de voerhekken te klein. Daarom ontwikkelde de Nederlandse stalinrichters Spinder en GEA De Boer een nieuw veiligheidsvoerhek met veel kopruimte. Tijdens Eurotier waren beide hekken te zien.

Het nieuwe veiligheidsvoerhek van Spinder biedt de koeien een kopruimte van 42 cm. Je kun je de koeien altijd losmaken met één druk op de knop. Tegelijkertijd is het mogelijk alle dieren in een keer vast te zetten of los te laten. Daarnaast kun je een koe door een metalen klep om te slaan toch vasthouden, terwijl de rest van de kudde weg kan. Het voerhek kost 90 euro per vreetplaats.
Kunststof bij De Boer
Ook stalinrichter De Boer, onderdeel van GEA, zag dat veehouders hun koeien gemakkelijk individueel willen kunnen vastzetten. Met het nieuwe M-Locks veiligheidsvoerhek van De Boer kan dat dan ook. Met een draaiknop zet je de koe in een vreetplaats vast en kun je hem ook weer loslaten. Door de kunststofkoppen op de spijlen, maken de hekken veel minder herrie tijdens het open- en dichtklappen dan voorheen. Het voerhek kost 145 euro per meter. Het hek biedt de koeien 40 cm kopruimte.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.