Veevangwagen

Ceres Bolsward heeft een veevangwagen voor rundvee gebouwd. Dat is een voerhek met trog, wielstel, aankoppelbok en beweegbare hekken. In de veevangwagen kunnen tien dieren vast staan.

Het idee voor de veevangwagen komt van een veehouder uit Zuid-Holland. Op de versnipperde percelen lopen vaak kleine koppels. Om die te behandelen bouwde Ceres het prototype van de veevangwagen. Als de koeien eenmaal vast staan in het zelfsluitende voerhek, kun je eventueel een veewagen tussen de hekken zetten om de dieren te laden.

Alleen en rustig koeien vangen

De veevangwagen bestaat uit een aankoppelbok die in de hefarmen van de trekker hangt, een hydraulisch beweegbaar wielstel, het voerhek met trog en vier draaibare hekken. Voordelen van deze veevangwagen zijn volgens Ceres dat het vangen nu gebaseerd is op vreet- en koppelgedrag. Zo zou de rust behouden blijven en zou men het vangen alleen afkunnen. Het voerhek is per plaats te ontgrendelen. Zo kun je dieren die je niet hoeft te laden of te behandelen makkelijk uitselecteren.

Landbouwmachinefabriek Ceres is een onderdeel van Visser Bolsward en bekend van de productie van boxenstrooiers, koeborstels en veegmachines. Visser maakt stortbakken en transporteurs en importeert machines voor de tuin- en parksector.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

2 Reacties op Veevangwagen

 1. Avatar pc van dommelen schreef:

  hoe is lengte van de vangwagen ?
  wat is hier van de vraagprijs?
  en de levertijd?

  • Avatar De lengte van de vangwagen is 5,20 meter, 1,70 meter breed, 1,30 hoog. schreef:

   De bruto prijs is € 6980,-
   De levertijd is ongeveer 4 weken.