Geld verdienen met onderhouden ventilatoren

Met goed onderhouden ventilatoren is geld te verdienen. Dat meldt het Amerikaanse melkveehouderijblad Hoard’s Dairyman op basis van een publicatie van de Amerikaanse energiemaatschappij We Energies.

De energiemaatschappij zegt dat een slecht onderhouden ventilator 30 tot 50 procent minder lucht verplaatst. En dat heeft niet alleen een negatief effect op het welzijn van de koeien, het kost ook geld.

Het onderhoud is op te delen in drie delen. Het eerste aandachtspunt is de spanning van de aandrijfriemen. Een ventilator met een te slap opgespannen riem verplaatst 30 procent minder lucht. Veehouders zouden eenmaal per maand de spanning van de riemen moeten controleren. Ook stof en viezigheid op de schoepen verminderen de luchtopbrengst aanzienlijk. Een laatste aandachtspunt is de thermostaat. Ook die moet je schoonhouden. (Hoard’s Dairyman)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.