Simpele kalverhuisvesting uit Ierland

De Ier Robert Dower en zijn vader Tom hebben een nieuwe kalverstal gebouwd. De reden: het beter managen van ongeveer 100 kalveren. De stal is simpel en bestaat uit acht afzonderlijke hokken.

Voorheen hield de maatschap Dower de kalveren verspreid over het bedrijf. Om het managen van de jonge dieren makkelijker te maken, bedachten ze een oplossing. Die oplossing kwam er in de vorm van een stal met een nokhoogte van 6,7 meter, 19,1 meter lang en 12,2 meter breed. De betonnen muren zijn 2,4 meter hoog. De vloer loopt naar de goot in het midden af, daardoor blijft het strobed droog. De goot komt uit in een kelder onder een al bestaande roostervloer.

De acht afzonderlijke hokken zijn 4,8 bij 4,6 meter. De ‘gang’ tussen de hokken in het midden van de stal is 2,8 meter breed. Door de uitneembare hekken kan er van twee hokken één gemaakt worden. Ook kunnen de kalveren met de hekken naar het midden van de stal gedreven worden. Dat maakt het schoonmaken van de hokken makkelijk. De deuren aan weerszijden van de stal kunnen open geschoven worden. (Agriland.ie)

De nieuwe kalverstal van de maatschap Dower. (Foto: Agriland)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.