Vicon presenteert nieuwe serie frontmaaiers

Machinebouwer Vicon presenteert een nieuwe serie frontmaaiers. De serie, een uitbreiding op de 700-serie schijvenmaaiers met kneuzer, bestaat uit de Extra 732 FT en de 736 FT. De maaiers worden gepresenteerd op Agrotechniek Holland.

De frontmaaiers hebben een werkbreedte van respectievelijk 3,2 en 3,6 meter. Beide versies zijn leverbaar met SemiSwing kneustanden of een rollenkneuzer. De machines met een rollenkneuzer krijgen FR in de typeaanduiding.

ProLink bodemvolging

De bodemvolging van de maaiers wordt geregeld met ProLink. Met ProLink kan de maaier 250 mm naar beneden en 450 mm naar boven uitbreken. Het systeem zorgt ook voor een pendelmogelijkheid van 24 graden.

Geomow

Samen met de Extra 7100T heeft de Vicon maaicombinatie een werkbreedte van maximaal 10,2 meter. Geomow, het systeem dat ervoor zorgt dat de maximale capaciteit wordt behaald, volgt de lijn van de trekker en bepaalt de positie van de frontmaaier, zodat op basis van die gegevens de overlap wordt bepaald. Daardoor kunnen de maai-units reageren via de side-shift van beide ophangingen.

Samen met de Extra 7100T heeft de Vicon maaicombinatie een werkbreedte van maximaal 10,2 meter. (Foto: Vicon)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.