Nieuw topmodel voor Pöttinger Novacat achtermaaiers

Het Oostenrijkse Pöttinger voegt een nieuwe topmodel toe aan de Novacat-serie achtermaaiers. De Novacat 402 ED maait maximaal 3,88 meter breed mét kneuzer.

De enorme maaier klapt niet omhoog, maar naar achteren voor transport. De cilinder die de maaier in transportstand brengt werkt tijdens het maaien als obstakelbeveiliging. De linker hefkogelhouder is hydraulisch in hoogte te verstellen voor makkelijk aankoppelen en meer bodemvrijheid op de kopakker.

De maaier is voorzien van 9 maaischijven met twee mesjes per schijf. De werkbreedte is 3,88: de grootste maaier met kneuzer op de markt. De zwadbreedte is instelbaar van 2,60 tot 3,50 meter. De vermogensbehoefte is vanaf 103 kW (140 pk).

Contragewicht

Omdat het gewicht van de maaier flink is (1.390 kg) en een eind naast de trekker hangt, is er optioneel een contragewicht tot 600 kg leverbaar om de trekker en hefinrichting beter in balans te brengen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie