Reck importeur Sim Holland zocht meer capaciteit voor de bestaande mestmixers met een 70 cm frame. Fabrikant Reck loste dit op door een 65 cm propeller in een 70 cm frame te plaatsen.
In nieuwe stallen plaatst Sim Holland op dit moment vaak een 80 cm mixerframe. Hierdoor is het mogelijk om een propeller van 70 toe te passen wat de capaciteit van het mixen ten goede komt. Deze mixer kan in bestaande stallen niet zomaar geplaatst worden. De verdieping voor deze mixer is namelijk 50 cm in plaats van de gebruikelijke 30 cm voor het 70 cm frame.
Voor bestaande stallen was tot nu toe een 60 cm dubbelschoep propeller met een capaciteit van ongeveer 4000 kuub per uur het maximum. Door het mixerframe zo aan te passen dat er een 65 cm propeller in past verwacht Sim Holland de capaciteit met 15 procent te kunnen verhogen. Bij een geheel nieuw mixer is de meerprijs voor het frame en de grotere propeller met 20 euro gering. Ook bestaande mixers kun je aan passen met een nieuwe propeller en mixerframe. De prijs van beide onderdelen is ongeveer 551 euro totaal.

Gerelateerde artikelen