Favoriet

Voederwinning

Veehouder wil investeren in sleufsilo

13 procent van de Nederlandse melkveehouders wil investeren in een nieuwe sleufsilo. Dat blijkt uit een telefonische inventarisatie van agrimarketingbureau AgriDirect onder 8.000 melkveehouders in opdracht van Bosch Betonindustrie.

13 procent van de Nederlandse melkveehouders wil investeren in een nieuwe sleufsilo. Dat blijkt uit een telefonische inventarisatie van agrimarketingbureau AgriDirect onder 8.000 melkveehouders in opdracht van Bosch Betonindustrie.

De belangstelling voor een investering in een nieuwe sleufsilo is in vijf jaar niet zo groot geweest. Vorig jaar had 6,3 procent van de veehouders dergelijke plannen.

Onder de melkveehouders met tussen de 50 en 100 koeien is de belangstelling met 11,2 procent iets minder groot dan onder de grotere veehouders (meer dan 100 melkkoeien):  16,5 procent. Ook regionaal zijn er verschillen. Melkveehouders in Zuid-Nederland zijn het meest toe aan een nieuwe sleufsilo: 16,5 procent. In Noord- en Oost-Nederland scoren de veehouders onder het landelijk gemiddelde met respectievelijk 11,4 en 12,2 procent.