Favoriet

Voederwinning

Nieuwe getrokken maaiers van Fella

Fella, de Duitse bouwer van machines voor de hooibouw, presenteert twee nieuwe getrokken maaiers, de SM 3065 T en de SM 3075 T. Beide maaiers worden in het midden aangestuurd en kun je dus links en rechts van de trekker gebruiken.

SM 3065 T-KC_arb_1De nieuwe Fella’s hef je op de kopakker maar liefst tot 60 centimeter dankzij de transportwielen. De 3 en 3,5 meter brede maaiers zijn uitgerust met Fella’s overbelastingsbeveiliging. De fabrikant noemt dat systeem Driveguard. Dat is een schijf met een binnenring en buitenring die per schijf voor de overbrenging zorgt.

Bij overbelasting van een schijf door een aanvaring met bijvoorbeeld een stobbe of steen, knapt de verbinding tussen beide ringen en wordt de schijf niet meer aangedreven.

Het unieke aan Fella’s systeem is dat je de ring, met het juiste gereedschap, in een kwestie van minuten vervangt. De opklapbare omstandersbeugel aan de voorkant van de nieuwe Fella’s, draagt daar des te meer aan bij.

Twee transportwielen

De getrokken serie die Fella al had, was er in een variant van drie en vier meter. De grote was er niet met aansturing vanuit het midden. In transport gaat de vier meter versie in de lengte mee. De machine heeft één transportwiel. De nieuwe versies hebben er gewoon twee.

Zowel de maaihoogte als de kneusintensiteit van de SM 3065 en 3075 zijn zonder gereedschap in te stellen. In de dissel is een gereedschapskist geïntegreerd. De tanden- of rollenkneuzer is overigens optioneel.

Fella_maaier_SM 3065 T-KC_CAD

Gerelateerde artikelen