Favoriet

Bouw

Krone verdubbelt productiecapaciteit hakselaars

Uit de nieuwe montagehal van Krone rollen vanaf 15 oktober de nieuwe veldhakselaars. In het Duitse Spelle is de bouw van de hal nog in volle gang.

“Tot nu produceren we jaarlijks circa 300 veldhakselaars. We verwachten op termijn circa 600 stuks jaarlijks te gaan fabriceren. Een aanzienlijke uitbreiding van onze faciliteiten is daarvoor noodzakelijk. Aangezien een uitbreiding van de huidige productiehal niet mogelijk was, hebben we besloten voor nieuwbouw. De hele inrichting van deze nieuwe productiefaciliteit zal ‘State of the art’ zijn”, verklaart Bernard Krone. Krone investeert circa 10 miljoen euro in de nieuwe productiehal.

De verwachting dat de afzet van nieuwe veldhakselaars zal verdubbelen van de huidige 300 naar 600 baseert Krone op een toenemende vraag naar de hakselaars uit de Big X serie in combinatie met toenemende activiteiten van Krone in nieuwe markten zoals China, Brazilië, Chili en Paraguay.

Bovendien presenteert het bedrijf in 2014 een nieuwe serie veldhakselaars. Deze richt zich op het segment van kleinere machines vanaf 450 pk. Dit marktsegment is goed voor circa 60 procent van de totale hakselaarsmarkt.