Favoriet

Voertechniek

Vernieuwde kleine Siloking-voermengwagens

De Duitse fabrikant van voermengwagens Siloking, vernieuwt de kleine voermengwagens in de Trailed line Compact-serie. De wagens met één vijzel, volgen zo hun grote broers.

080813_Siloking_tnDe nieuwe generatie kleintjes komt met onder andere een magneet onder in de mengkuip en een losdeur die de kuip naadloos afsluit. Zo is de weerstand tijdens het mixen minimaal.

Onderhoudsvrije tandwielkast

De mengwagens met één vijzel krijgen de tandwielkast die op Eurotier 2012, de beurs voor de veehouderij in het Duitse Hannover, werd geïntroduceerd. De tandwielkast hoeft niet meer gesmeerd te worden dankzij een ingebouwde smering met olie. De tandwielkast wordt ook op de grotere Siloking’s ingezet.

Silonox

De vijzel van Siloking’s nieuwe lijn, bestaat volledig uit het staal dat de fabrikant ‘Silonox’ noemt. Een staalsoort dat Siloking gebruikt voor alle slijtagegevoelige onderdelen van de mengwagens.

Siloking Wireless

De kleine Trailed line Compact-voermengwagens met een inhoud van 7 tot en met 14 kuub, zijn te voorzien van Siloking Wireless. Een draadloos systeem waardoor je in het ladende voertuig de te laden en geladen hoeveelheid producten kunt aflezen. Bovendien kun je met de afstandbediening enkele elektrohydraulische functies bedienen, zoals activeren van de tegenmessen in de mengkuip.

Optioneel kan Siloking Wireless via een USB-stick communiceren met software op een pc. Siloking Feeding management is voor klanten gratis beschikbaar.

080813_Siloking_Silonox

080813_Siloking_wireless

 

Gerelateerde artikelen