Favoriet

Voederwinning

Boerenvlinder van Pottinger maait 11,2 meter

De Oostenrijkse fabrikant Pottinger, komt met een vlindermaaier zonder kneuzers die maar liefst 11,2 meter breed maait. De Novacat S12 bestaat uit twee maaidekken van Pottingers breedste Novacat 442. Voor transport worden de maaiers in een hoek van 90 graden naar achteren geklapt.

De Oostenrijkse fabrikant Pottinger, komt met een vlindermaaier zonder kneuzers die maar liefst 11,2 meter breed maait. De Novacat S12 bestaat uit twee maaidekken van Pottingers breedste Novacat 442. Voor transport worden de maaiers in een hoek van 90 graden naar achteren geklapt.

Transport

Door de maaiers niet horizontaal te transporteren, maar verticaal, blijft Pottinger onder de vier meter tijdens transport. Via de cilinders die ook dienst doen voor de obstakelbeveiliging, klappen beide maaidekken in een hoek van 90 graden naar achteren. Daardoor heb je op de weg een lange uitzwenkende combinatie.

Opklapbare veiligheidsschermen

De transportbreedte van de vlindermaaier is 2,2 meter door opklapbare veiligheidsschermen. De S12 weegt zo’n 2 ton en kan, door verstelbare middenophanging, met een frontmaaier van 3 of 3,5 meter uit de voeten.

Meer dan 12 hectare per uur

Volgens Pottinger is de vermogensvraag met frontmaaier zo’n 120 kW (160 pk) en de capaciteit meer dan 12 hectare per uur. Meer dan een dubbelwerkend ventiel heb je niet nodig om de hydraulische functies te bedienen. De maaiunits zijn  op de kopakker onafhankelijk uit te heffen tot 50 centimeter.

Gerelateerde artikelen