Favoriet

Voederwinning

Nieuwe TS 7850 met CamControl

De TS 7850 twee-rotor-zijaflegger met een werkbreedte van 7,80 tot 8,40 meter is nieuw in het programma van Fella. De hydraulische curvebaanverstelling, CamControl, zorgt ervoor dat als de rotor is geheven de tanden altijd horizontaal staan. Op die manier wordt een afgelegd zwad nooit geraakt.

Horizontale heffing

De toevoeging van CamControl betekent niet dat de complete constructie van de zwadhark aangepast moet worden. Het systeem zorgt ervoor dat de tanden horizontaal staan als er geheven wordt. Daarbij komt het lage zwaartepunt van de hark niet in het gedrang. De machine veilig keren evenmin. Met kan op drie manieren een zwad gelegd worden. 2 zwaden, 1 zwad in het midden (foto 1) of 1 zwad rechts (foto 2).
1 zwad in het midden

De TS 7850 is ook uitgerust met de TS 5-zwadharkkop: de tandarmen zijn voorzien van precisiekogellagers, waardoor de machine weinig onderhoud behoeft. De constructie van de zwadhark is gesloten. De zijaflegger heeft een 6-wielige rotoronderstel met tandemassen. De helling in lengte- en dwarsrichting bij de rotors kan variabel worden ingesteld. Bij het keren hoeven de rotors niet worden uitgeschakeld, dat komt door de hefbegrenzing.