Favoriet

Voertechniek

Voedermanagement met Dairy Feeder

Met een voeding managementsysteem biedt Bernhard van Lengerich (BVL) de mogelijkheid efficiënt om te gaan met voeding. Met de Dairy Feeder, zoals het systeem heet, worden de voedingstromen bijgehouden en des gewenst meteen zichtbaar.

Belangrijkste doel van BVL met de Dairy Feeder is kostenbesparing. Het bedrijf vertelt dat het voer meer dan 50 procent van de directe kosten op de boerderij behelst.

Web-based software

Verschillende rantsoenen kunnen ingevoerd worden via web-based software. Daarvoor is een internetverbinding nodig. Op die manier kan op afstand het voeren gemanaged worden. BVL laat weten dat een installatie van de software op een PC niet noodzakelijk is, aangezien meteen na invoeren in de Dairy Feeder de gegevens naar een externe webserver worden verstuurd. Daar wordt alles opgeslagen en beschikbaar voor de veehouder. De externe server stuurt de gegevens naar de voermengwagen die voorzien is van een dataontvanger.

Als de veehouder wil dat de veearts of adviseur  toegang krijgt tot zijn gegevens, dan is een vermelding daarvan in het persoonlijke Dairy Feeder account nodig. Dan kan de adviseur of dierenarts bijvoorbeeld de hoeveelheid voer een week vooruit plannen. De veehouder maakt altijd de beslissing of hij iemand toelaat tot zijn account.

Gerelateerde artikelen