Favoriet

Voertechniek

Trioliet komt met Smartrac met snijraam

Trioliet’s Smarttrac komt er ook met een Silomix-systeem. De ’trac’ die bekend is van de Smarttrac G, wordt dus uitgerust met een voermengwagen met snijframe met bewegende messen. Zo wordt de laadbreedte groter en kun je de kuil strakker achterlaten.

Smartrac T_kleinTrioliets Smartrac komt er ook met een Triomix-systeem. De ’trac’ die bekend is van de Smartrac G, wordt dus uitgerust met een voermengwagen met snijframe met bewegende messen. Zo wordt de laadbreedte groter en kun je de kuil strakker achterlaten.

Trioliet, de bouwer van voermengwagens en voerrobots uit het Overijsselse Oldenzaal, komt met een nieuwe Smartrac. Dat laat het bedrijf vandaag weten tijdens een persconferentie waarop fabrikanten hun Agritechnica-noviteiten presenteren aan de vakpers.

De Agritechnica is een van de belangrijkste mechanisatiebeurzen ter wereld die om het jaar in Hannover wordt gehouden.

Trioliets Smartrac is een eenvoudige zelfrijdende voermengwagen die, tot nu toe, laadt aan de achterkant met een bewegend bord met bewegend snijmes om voer naar binnen te halen. De Smartrac is eigenlijk een combinatie van een trac en een voermengwagen. Tot nu toe werd de trac gecombineerd met een 10 of 12 kuubs Gigant. Nu hangt Trioliet er ook een 10 of 12 kuubs Triomix achter.

De Triomix is een zelfladende voermengwagen met snijraam die je vult door telkens een plak van de kuil te snijden en naar binnen te werpen met de beweegbare bodemplaat.

Niet zelfladend, wel zelfrijdend

Na de Smartrac T met snijraam, komt de Smartrac S. Die heeft zelf geen laadapparatuur en moet met een laadvoertuig geladen worden, een voorlader bijvoorbeeld. Trioliet ziet in Duitsland een markt voor deze machine.

Modulair

“De trac zal in de toekomst een modulaire machine worden waar we meerdere voermengwagens aan kunnen hangen”, verduidelijkt Jeroen Meijerink van Trioliet.

Smartrac T_klein

Smartrac S_klein

 

Gerelateerde artikelen