Favoriet

Voertechniek

Lely Vector met aangepaste voergrijper

Lely uit Maassluis heeft de voergrijper van het automatische voersysteem Vector onder handen genomen. De voergrijper, die het voer uit de voerkeuken haalt, hangt niet meer met een schaararm, maar met vier riemen in de railconstructie. De laser heeft plaats gemaakt voor een 3D-camera.

20130916_Lely Vector tnLely, het bedrijf uit Maassluis, heeft de voergrijper van het automatische voersysteem Vector onder handen genomen. De voergrijper, die het voer uit de voerkeuken haalt, hangt niet meer met een schaararm, maar met vier riemen in de railconstructie. De laser heeft plaats gemaakt voor een 3D-camera.

De 3D-camera scant de pakken in de voerkeuken in breedte, diepte en hoogte. Daardoor zou de grijper preciezer zijn. Bovendien zou de grijper zo beter de vloer kunnen volgen wat de hoeveelheid restvoer reduceert.

Autogordels voor Lely Vector

De riemen, waar de voergrijper in hangt, werken zonder hydrauliek en zorgen dat de grijper zijn positie aan kan passen aan de vorm van het blok. De riemen bestaan uit hetzelfde materiaal als autogordels.

Meer effectieve ruimte in voerkeuken

Bovendien heeft de grijper een nieuwe vorm waardoor die dichter bij de randen van de voerkeuken kan komen. Lely claimt 12 procent meer effectieve ruimte. Vanaf 1 november levert Lely de nieuwe grijper standaard bij het automatische voersysteem. De grijper is te zien op de Agritechnica in november in Hannover.

20130916_Lely Vector 9