Favoriet

Voertechniek

Compacte bunker voor TKS-voerrobot

P. Kriesels Landbouwtechniek laat deze week op de beurs in Evenementenhal Gorinchem een kleinere voerbunker zien voor de Noorse TKS-voerrobot. De grootste van deze kleinere versie meet 11 kuub, neemt minder ruimte in en is goedkoper.

20131121_TKS_voerrobot_bunker_1P. Kriesels Landbouwtechniek laat deze week op de beurs in Evenementenhal Gorinchem een kleinere voerbunker zien voor de Noorse TKS-voerrobot. De grootste van deze kleinere versie meet 11 kuub, neemt minder ruimte in en is goedkoper.

De TKS Feedhopper Junior is min of meer een trechter die je vanaf de bovenkant vult met ruwvoer. De Junior is geschikt voor ruwvoer, gras en mais, maar kun je volgens P. Kriesels ook prima gebruiken voor bijvoorbeeld perspulp.

Goedkoper

Mede doordat de aanvoerband ontbreekt, is deze bunker zo’n 40 procent goedkoper. De bunker is modulair, je kunt de achterwand dus demonteren en vervangen door een compartiment met aanvoerband. De opvoerband in de Feedhopper Junior, die het voer omhoog brengt en in de robot doseert, is namelijk dezelfde als de opvoerband in de grote hoppers.

De Feedhopper Junior is er ook in een uitvoering van 5 kuub. De grootste Feedhopper van TKS kan 27 kuub voer bergen.

Aangepast

P. Kriesels paste zelf een Feedhopper Junior aan, zodat die wel met de kuilvoersnijder achter de trekker gevuld kan worden. De schuine achterwand werd vervangen door een beweegbare wand. Inmiddels zijn er enkele Feedhoppers Junior geplaatst in Nederland.

Gerelateerde artikelen