Favoriet

Voederwinning

Nieuw mobiel overlaadstation van Eurobagging

Eurobagging introduceert een nieuwe machine om producten van het veld over te laden naar vrachtwagens voor wegtransport: De Reloader H5.

ReloaderH5_02 Jan Dirk van der Tol van Eurobagging: “Graan, suikerbieten, verschillende silageproducten en zelfs wegenzout kunnen met de Reloader H5 overgeladen worden.”

Omdat de transportafstanden van het land naar de boerderij toenemen, moeten producten over langere afstanden worden vervoerd. Fabrikant Eurobagging speelt daarop in met de Reloader H5. Een overlaadstation waarmee materiaal van het veld kan worden overgeladen in de vrachtwagen.  Eurobagging meldt dat de Reloader brandstof en tijd bespaart en dat de landbouwbanden minder snel slijten.

Beperkte transportbreedte

De machine wordt aangedreven door een trekker die twee hydraulische pompen aandrijft. De pompen drijven via hydraulische motoren de transportbanden aan. De Reloader H5 is volgens de fabrikant gemakkelijk te vervoeren omdat de transportbreedte is beperkt tot 2,85 m. De wagens beschikken over een goedkeuring voor wegvervoer tot  40 km/h.

De machine is leverbaar vanaf 1 mei 2014.

Gerelateerde artikelen