Favoriet

Voertechniek

Siloking Smart5 uitgebreid met transportband aan achterzijde

Siloking presenteerde op Agritechnica 2013 de zelfrijdende voermengwagen Selfline Smart5. De machine met een 4-cilinder dieselmotor met 36 kW (49 pk) is uitgebreid met een losband aan de achterzijde.

Siloking presenteerde op Agritechnica 2013 de zelfrijdende voermengwagen Selfline Smart5. De machine met een 4-cilinder dieselmotor met 36 kW (49 pk) is uitgebreid met een losband aan de achterzijde en is op de boerderij van Ludwig Ober in het Duitse Burgkirchen in ieder geval goed bevallen.

Ober zegt dat de productie van zijn zestig koeien per dag sinds het in gebruik nemen van de Smart5 met losband aan de achterzijde met 100 liter is gestegen. “Ik denk dat een opbrengstverhoging van 1.000 kg dit jaar realistisch is”, vertelt Ober. Volgens hem gaat het voeren nu sneller, efficiënter en nauwkeuriger. Dat is met name aan het weegsysteem op de machine te danken.

Nu de Selfline Smart5 is voorzien van een losband aan de achterzijde, is er volgens Siloking meer te halen uit de machine. Het voer kan aan beide zijden worden gelost en boxenvulling zou makkelijker verspreid kunnen worden. Op de Agritechnica stond er op het prijskaartje van de machine 45.000 euro.

Gerelateerde artikelen