Favoriet

Voertechniek

Power Champ ontwikkeld voor grote bedrijven

Marmix presenteert de Power Champ zelfrijdende voermengwagen. Het bedrijf meldt dat het een high-performance machine is speciaal ontwikkeld voor de intensieve veehouderij en biogas installaties.

Marmix presenteert de Power Champ zelfrijdende voermengwagen. Het bedrijf meldt dat de high-performance machine is ontwikkeld voor grote melkveehouderijen en loonwerkers.

MarmixDe nieuwe Power Champ is een zelfrijdende voermengwagen dat gebruik maakt van een bestaand freesprincipe. Daarnaast is het mogelijk om voor het frezen de cabine in werkstand te zetten. Daardoor wordt deze gedraaid en gaat het iets omhoog. Volgens Marmix wordt het zicht op de kuilwand perfect en verhoogt het comfort voor de gebruiker.

De freestrommel wordt aangedreven door 2 Hydro motoren die vertraagd worden met zware tandwielkasten. Daardoor is er voldoende koppel voor een hoge capaciteit tijdens het frezen. Deze frees laadt het product direct in de wagen. Als de wagen geladen is kan de cabine terug in de transportstand worden gezet. Door de plaatsing van de cabine voorop heeft de bestuurder een goed overzicht.

Door de compacte bouw van de wagen en een stuuruitslag van 40 graden is het een wendbare machine. De machine haalt haar vermogen uit een JCB 120kW 4 cilinder dieselmotor. De maximum snelheid van 25 km/u wordt bereikt bij maximaal 1750 toeren per minuut. Daarnaast worden de roervleugel en de vijzels mechanisch aangedreven door de motor. Het mengen en frezen vindt plaats bij een motortoerental van maximaal 1800 omw/min.  Er zijn 2 uitvoeringen leverbaar, de Power Champ L en XL met respectievelijk 12 en 15m3 bakinhoud.

Gerelateerde artikelen