Favoriet

Bedrijven

Zes gouden medailles voor innovaties op EuroTier

De medaillewinnende exposanten op EuroTier zijn bekend. Een internationale vakjury heeft uit 270 inzendingen van 156 exposanten uit 19 landen de winnaars gekozen. In totaal worden er zes gouden en vijftien zilveren medailles uitgereikt.

De winnaars van de gouden medailles zijn in willekeurige volgorde:

Cows and more van Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen
Cows and more is een softwarepakket dat de veehouder ondersteund en helpt het vee te analyseren. Met het systeem is het mogelijk om het gedrag van de dieren te documenteren en eventuele aandoeningen tijdig te ontdekken.

RotoPuls milking machine pulsator van BITEC Engineering
De nieuwe gepatenteerde melkmachine-pulsator ‘RotoPuls’ bestaat uit drie hoofdkomponenten: twee servomotoren, een ventielenblok en een buffertankje. Elk van de servomotoren werkt onafhankelijk en controleert een draaischijf in het ventielenblok. De vorm van de schijf zorgt voor een controleerbare beweging van de lucht tijdens de vacuüm- en de persslag. Hoge luchtsnelheden aan het begin van de A- en C-fase blijven achterwege, waardoor de speen minder te lijden heeft.

PEF-system van de Big Dutchman Pig Equipment
Het PEF-systeem ontsluit de cellen van de korrelmais voor varkensvoer. Dat bevordert de vertering.

Porky´s Pick Up van Meier-Brakenberg
Porky’s Pick-up is het zelfrijdende voertuig waarmee kadavers van vleesvarkens en zeugen verzameld kunnen worden. De soms zware dierlijke kadavers kunnen worden opgehaald en worden afgevoerd zonder tussenkomst van de boer.

Swiftflo Goat Rotary van Dairymaster
De roterende melkstal voor melkgeiten. De geiten hebben makkelijker toegang en is volgens de vakjury eenvoudig te bedienen door de boer. Het geautomatiseerde desinfecteren van de spenen na het melken bevordert de hygiene en bespaart tijd.

HyCare van Schippers
Hy-Care is een nieuw stalconcept voor kraamzeugen en gespeende biggen in verplaatsbare hokken. Hierdoor kan het hok altijd in een optimale omgeving geplaatst worden, voor zowel de dieren als de verzorger.

Gerelateerde artikelen