Favoriet

Voertechniek

Voorbeschouwing Eurotier: Förster Calfrail aangepast

De Förster Calfrail was een noemenswaardige noviteit tijdens Eurotier 2012. De Calfrail is een kalverdrinkautomaat die individueel gehuisveste klaveren voert middels een robot die langs een rail de iglo’s of éénlingboxen afgaat. Förster heeft de Calfrail op een aantal punten aangepast.

De Förster Calfrail was een noemenswaardige noviteit tijdens Eurotier 2012. De Calfrail is een kalverdrinkautomaat die individueel gehuisveste klaveren voert middels een robot die langs een rail de iglo’s of éénlingboxen afgaat. Förster heeft de Calfrail op een aantal punten aangepast.

De rail die de Calfrail-robot draagt kan nu ook aangelegd worden met bochten. Zo hoeven de iglo’s of éénlingboxen niet lager in één lange rechte straat te staan. Ook zou de Calfrail nu uitkomst kunnen bieden in bestaande gebouwen.

Volautomatische reiniging

Förster paste ook de reinig van de Calfrail aan, reinigen kan nu volautomatisch. Om kalveren aan te zetten tot drinken, maar om de diercontrole door de veehouder of manager te vergemakkelijken, voorziet Förster de Calfrail vanaf heden van een led-lichtslang.

Verwarming

De verwarming van bezorgingsleiding van de Calfrail wordt bij de nieuwe generatie automaten gestuurd via een sensor. De verwarming is niet meer continu actief. Een sensor meet de temperatuur van de melk. Als de temperatuur teveel zakt, wordt de leiding verwarmt. De verwarming is ook krachtiger zodat de Calfrail ook bij temperaturen tot minus 30 graden Celsius uit de voeten kan.