Favoriet

Voederwinning

Nieuwe variant zijaflegger van Fella TS 7850

Fella, fabrikant van voeroogstmachines, brengt voor het nieuwe oogstseizoen een nieuwe zijaflegger met de naam TS 7850 PRO op de markt. Afgelopen seizoen presenteerde Fella al de TS 7850. De PRO variant is in tegenstelling tot zijn voorganger uitgerust met een elektrohydraulische bediening.

FELLA_Landmaschinen 2014De TS 7850 PRO is standaard uitgerust met grotere banden op het onderstel (380/55-17). De nieuwe CamControl-functie zorgt bij de PRO, net als bij de ‚Äėnormale‚Äô TS 7850, volgens de fabrikant voor meer bedieningsgemak. Met de functie worden bij het uittillen op de kopakker de tanden van de actieve naar de passieve stand gebracht door de curvebaan hydraulisch te draaien. Daardoor ontstaat een bodemvrijheid van meer dan 50 cm en kan er over de zwaden op de kopakker worden gereden. Door CamControl wordt de curvebaan bij de eerste rotor direct gedraaid, terwijl de tanden bij de tweede rotor eerst het harkwerk afmaken. CamControl werkt met een enkelwerkende hydraulische cilinder en een gasdrukveer voor het terugzetten na het keren.

Met de nieuwe hydraulische zwadvormer wordt de zwadvormer nu automatisch gezwenkt, zodat de bestuurder bij het in- en uitklappen niet meer hoeft uit te stappen. Zijafleggers leggen naar keuze twee enkele zwaden af of één groot zwad. In transportstand van de rotoren hoeft maar één stuurstang per rotor zonder gereedschap omgestoken te worden, en bij het aansluitend uitklappen in werkstand staan de rotoren in de juiste positie voor één of twee zwaden. De nieuwe FELLA TS 7850 PRO biedt net als de TS 7850 ook als optie een hydraulische verstelling van de zwadaflegging tegen een meerprijs. Hiervoor is een extra dubbelwerkende hydraulische cilinder nodig.

FELLA_Landmaschinen 2014