Favoriet

Voederwinning

Vicon breidt reeks opraapwagens uit met Rotex 400

De serie opraapwagens van Vicon wordt uitgebreid met de nieuwe 14-tons Rotex 400. De wagen is net als zijn voorgangers uitgerust met isobus-bediening en de V-max rotor invoer. In 2015 is de Rotex 400 ook leverbaar met een dwarsafvoerband.

De Rotex heeft een capaciteit van 40 kuub en is volgens Vicon ontwikkeld voor de melkveehouder met een trekker vanaf 90 pk. Productmanager Jelle Hospes: “Er is een toenemende vraag in de markt naar kleinere opraapwagens die gebruikt kunnen worden voor zomerstalvoedering. Met een transporthoogte van 3.3m hoogte past de Rotex 400 niet alleen in nieuwere stallen, maar ook in de oude.”

De snijlengte is 40 mm vanuit de 800 mm diameter V-Max rotor in combinatie met de 35 snijmessen. Het vermogen van de trekker wordt in de Rotex 400 gelijkmatig verdeeld via de heavy-duty tandwielkast en aandrijving via een dubbele groothoek aftakas met nokkenkoppeling van 1800 Nm. De hydromotor van de bodemketting zorgt voor een krachtverdeling en lost de wagen met variabele snelheid. De snelheid wordt bediend vanuit de cabine tot een snelheid van 14m/min.