Favoriet

Voederwinning

Non-stop perswikkelcombinatie FastBale van Vicon

Machinefabrikant Vicon presenteert de FastBale. Een non-stop perswikkelcombinatie waarbij een voorkamer is geïntegreerd met een perskamer en een wikkelaar.

De machine is voorzien van twee perskamers in serie, waarbij een aantal persrollen gedeeld worden. Dankzij een voorkamerfunctie wordt in de eerste perskamer van de FastBale tweederde van de baal gemaakt. Zodra de baal gegroeid is tot zijn ingestelde dichtheid, wordt de gewasinvoer naar de hoofdperskamer gestuurd zodat het persen doorgaat.

Maximale diameter

Vervolgens opent de voorkamer en beweegt de voorgevormde baal naar de hoofdperskamer waar de baal wordt afgemaakt naar de maximale diameter van 1.25 m. Zodra de baalvorming compleet is, wordt de gewasinvoer weer naar de voorkamer gestuurd, zodat het persen door kan gaan. Het net wordt om de complete baal gevoerd, de achterklep wordt geopend en de geperste baal verplaatst zich naar de wikkelaar.

Om de baaloverdracht goed te laten verlopen heeft Vicon een wikkelframe ontwikkeld dat achterop de combinatie gemonteerd is met behulp van een hefconstructie. Dat zorgt ervoor dat de wikkelaar kan zakken om de baal op te vangen zodra die de perskamer verlaat.

Vervolgens wordt de wikkelaar geheven zodat de twee satelliet armen de baal kunnen wikkelen. De satelliet armen roteren in een verticaal vlak om de baal. Zodra de baal gewikkeld is, gaat de wikkelaar omlaag, de achterste rol van de wikkeltafel scharniert omhoog en wordt de gewikkelde baal voorzichtig op de grond gelegd.