Favoriet

Voederwinning

Fella voorziet schijvenmaaiers van kneuzers

Fella heeft de Premium-schijvenmaaiers met middenophanging tot een werkbreedte van 3,5 meter uitgerust met kneuzers. De SM 3060 TL met een werkbreedte van 3 m is leverbaar met tanden- of rollenkneuzer, het 50 cm bredere model SM 3570 TL-KC met tandenkneuzer.

Door de middenophanging in het zwaartepunt van de maaier en de traploos instelbare hydropneumatische ontlasting wordt zwevend gemaaid. De middenophanging met een extra compensatiecilinder verhindert volgens Fella de pendelbewegingen van de maaier bij het uittillen en inzetten.

Deze serie schijvenmaaiers is uitgerust met glijdende geleiding. Die biedt volgens de fabrikant stabiliteit en geleiding van de maaibalk in lengterichting en maakt op die manier een goede bodemvolging mogelijk en ontziet de maaiunit, omdat de kracht niet alleen door de middenophanging hoeft te worden overgebracht. Verder maakt de obstakelbeveiliging met zwenkaandrijving een grote uitwijkhoek van de maaier mogelijk en vermijdt door het meezwenken van het drijfwerk beschadigingen aan de cardanas.

Gerelateerde artikelen