Favoriet

Voederwinning

Nieuw model Lely Tigo PR opraapwagen

De Lely Tigo PR opraapwagenlijn is uitgebreid met 2 modellen: de Tigo PR 45 en de Tigo PR 45 D. De nieuwe modellen zijn ontwikkeld voor veehouders die intensief gebruik maken van hun opraapwagen of die stalvoedering toepassen.

De nieuwe modellen zijn in de basis iets eenvoudiger gespecificeerd en combineren de vergelijkbare inhoud van de lichtere Tigo 50 R modellen met de oliebadaandrijving uit de Tigo PR lijn. Theo Miedema, Commercial Product Specialist Forage Solutions bij Lely Nederland:  “Vanwege de schaalvergroting die op de veehouderijbedrijven plaatsvindt, verwachten wij goede potentie van de nieuwe modellen. De groeiende veehouderijbedrijven hebben meer ruwvoer nodig, waarop de nieuwe Tigo PR 45 modellen inspelen.”

Twee doseerwalsen

Zowel de PR 45 als de PR 45 D opraapwagens hebben een DIN inhoud van ca. 31 m3, waarbij het D-model is uitgevoerd met 2 doseerwalsen. De beweegbare voorwand van de Tigo PR lijn is ook in de Tigo PR 45 modellen opgenomen. Deze geeft ongeveer 6 m3 (DIN) meer inhoud bij gelijkblijvende machinelengte.

De verschillen tussen de nieuwe Tigo PR 45 (D) en de Tigo PR 50 (D) zitten met name in het onderstel, dat is bij de Tigo PR 45 (D) een lichtere versie met een maximaal draagvermogen van 15,5 ton. Standaard is dit onderstel uitgevoerd met starre assen. Bij de Tigo PR 50 (D) modellen is een meelopend gestuurde achteras standaard, dit is voor de Tigo PR 45 (D) een optie.

Gerelateerde artikelen