Favoriet

Voertechniek

Warzee DE225-ontroller

De Belgische fabrikant Warzee neemt een nieuwe ontroller voor ronde balen op in het programma. De Warzee DE225 is het kleine broertje van de bestaande DE250 en geschikter voor kleinere dragende machines zoals kleine knikladers.

Bij de Warzee DE225 is de afstand tussen baal en kniklader kleiner. Daardoor is de geladen ontroller makkelijker te tillen. Net als de DE250, bestaat de DE225 uit twee delen, de ontroller zelf, en de vork die aan de kniklader komt. De vork met twee pennen wordt gebruikt om de baal op de ontroller te leggen, maar draagt vervolgens ook de ontroller met de pinnen in twee ronde kokers onder de ontroller.

Mechanische verbinding

Voor de aandrijving van de ontroller, kettingen met meenemers zorgen dat de baal gaat draaien, is er een mechanische verbinding tussen een hydromotor in de aan de lader bevestigde vork en de ontroller die automatisch koppelt en ontkoppelt. Daardoor hoeft de chauffeur niet meer van de lader te komen als de baal eenmaal van net of folie is ontdaan.

Tweezijdig lossen

De DE225 kan de baal aan één kant lossen. Door voor de optie van een tweede mechanische verbinding op de ontroller te kiezen, is de baal ook aan de andere kant te lossen door de pennen aan de andere kant in de ontroller te steken. Hij wordt dan dus andersom gedragen.

Verspreider

Opties voor de Warzee DE225 zijn een verspreider, die in de hoge stand helpt bij het afrollen van een baal voor het voerhek en in de lage stand zorgt voor verspreiding tot zes meter. Om knoeien tegen te gaan kan een dichte onderplaat geleverd worden en zijn zijschotten een optie. Voor zeer grote balen is ook montage van een achterschot een mogelijkheid.

Gerelateerde artikelen